Extra aandacht voor eenzame Nederlander

UTRECHT - Eenzame mensen hoeven zich komende week minder alleen te voelen. Voor de zesde maal vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van Coalitie Erbij in Utrecht.
Er staan honderden activiteiten in het hele land op stapel waarmee de initiatiefnemers het probleem van eenzaamheid op de kaart willen zetten. Donderdag is de aftrap met een congres in Lelystad.
"Tijdens de week pakken we samen eenzaamheid aan. Dat betekent dat we iedereen uitnodigen om iets voor een ander te organiseren", laat Coalitie Erbij weten. De coalitie is een samenwerkingsverband van een groot aantal maatschappelijke organisaties die een rol spelen bij het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid.
Nederland telt ruim een miljoen eenzame mensen, van wie er 200.000 extreem eenzaam zijn, aldus cijfers van het Nationaal Ouderenfonds. Van de ouderen die in een instelling wonen krijgen er 10.000 nooit bezoek.
Een overzicht van alle activiteiten die tot en met 3 oktober plaats hebben is te vinden op de website samentegeneenzaamheid.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.