RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politiek moddergooien na TSN-debat

1/3
AMERSFOORT -

De SP in Amersfoort is woedend over het TSN-debat in de gemeenteraad. Medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN deden dinsdag hun verhaal over de gevolgen van de aanhoudende bezuinigingen, maar de coalitiepartijen kwamen niet opdagen.

Laf en misselijkmakend, vindt fractievoorzitter Ad Meijer."Laf omdat deze partijen thuiszorgmedewerkers van TSN niet rechtsreeks hebben durven vertellen waarom ze gezamenlijk besloten hebben om geen extra geld ter beschikking te stellen. En het is misselijkmakend dat het hen gewoon geen ene moer interesseert en dat ze niet eens de moeite nemen om naar die bijeenkomst te komen."


VALSE HOOP

PvdA-fractievoorzitter Louis de la Combé was mede namens de coalitiepartijen VVD, D66 en ChristenUnie en Amersfoort 2014 overigens wel aanwezig om een verklaring voor te lezen. Daarin gaven de partijen aan niet bij het debat aanwezig te zijn, omdat ze 'geen valse hoop wilden geven'.

"Het is de SP die juist wel steeds valse hoop geeft", zegt De la Combé. "Laat ze ophouden met partijpolitiek te bedrijven over de ruggen van kwetsbare mensen. De SP zou moeten kijken waar de echte problemen zitten en zich daar op moeten richten."


RESPECT

Thuiszorgmedewerkers eisten dinsdag dat wethouder Imming 'niet langer wegkijkt' van de problemen in de thuiszorg. Daarom kwamen ze dinsdagavond naar het stadhuis om hun eisen te overhandigen. De medewerkers willen dat de wethouder respect toont voor het werk dat ze doen. Daarbij hoort dat de gemeente genoeg geld voor goede thuiszorg vrijmaakt, zo stelden ze.

De SP Amersfoort ondersteunt de actie. SP-Fractievoorzitter Meijer: "De wethouder moet de problemen, die ze zelf mede veroorzaakt heeft, oplossen. Amersfoort zegt een stad met een hart te zijn. Daar hoort bij dat we genoeg geld voor goede thuiszorg betalen. Daarnaast moet de wethouder snel in gesprek met TSN om de ontslagen en loondump te voorkomen."


LOONKORTING OF ONTSLAG

Door de aanhoudende bezuinigingen dreigt voor veel medewerkers een loonkorting of ontslag. De grootste thuiszorgorganisatie TSN heeft al aangekondigd 57 medewerkers te ontslaan en 300 medewerkers te korten op hun loon.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -