Filmprijs van de Stad Utrecht voor Jona Honer

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen reikte woensdagavond de Filmprijs van de Stad Utrecht uit aan regisseur Jona Honer voor De Alchemisten. De prijs is voor het beste regiedebuut uit de NFF Debuut Competitie en bestaat uit een beeld en een geldbedrag van 5.000 euro.
De winnaar is voorgedragen door een onafhankelijke jury bestaande uit documentairemaker Astrid Bussink, animator en regisseur Bobby de Groot en regisseur en scenarist Jaap van Heusden.
De jury prijst "de heldere regiekeuze van de maker, die nieuwsgierig maakt naar een volgende film van Jona Honer". De film De Alchemisten is op het Nederlands Film Festival nog te zien op 26, 27 en 30 september.
Honer studeerde in 2008 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht waarna hij een jaar werkte als verslaggever voor RTV Utrecht en de VPRO.
Zijn derdejaars Filmacademiedocumentaire 'Wie Niet Hard Is Is Gezien' won de Megaherz Filmschool Award 2013 op het DOK.fest München. In het laatste jaar van zijn studie maakte hij de documentaire 'Ik'. Daarmee won hij de VPRO Award.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.