Visser in Amsterdam-Rijnkanaal geduwd

MAARSSEN/LEERSUM - In Maarssen is een visser het Amsterdam-Rijnkanaal in geduwd door een onbekende man. Het 67-jarige slachtoffer uit Leersum kon slechts uit het water komen met hulp van andere vissers. De politie is op zoek naar de man die de visser een zet heeft gegeven.
Het slachtoffer zat zondag rond 08.35 uur langs de Westkanaaldijk te vissen, toen een auto met vier inzittenden stopte. Een van hen stapte uit en sprak de vissende man aan.
De Leersummer ging niet in op het gesprek dat de man wilde aanknopen. Plotseling kreeg de visser een harde duw in zijn rug, waardoor hij voorover in het water viel. De dader stapte in de auto en ging er vandoor.

HULP

De visser kon niet op eigen kracht uit het water komen omdat de kant van het kanaal te hoog is. Andere vissers schoten te hulp en konden het slachtoffer uiteindelijk op het droge krijgen. De politie werd gebeld, maar de agenten konden de auto niet meer vinden.
Het gaat om een witte sedan met een witte kentekenplaat. De dader is blank en sprak goed Nederlands. Hij is 1.80 meter lang en heeft halflang blond haar. Hij droeg een grijs geblokt overhemd. De politie hoopt dat getuigen zich melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.