Voetbalwedstrijdje aanleiding van massale vechtpartij azc Overberg

© Peter van Veen
OVERBERG - Op het terrein van het asielzoekerscentrum in Overberg (gemeente Utrechtse Heuvelrug) is het donderdagnacht zeer onrustig geweest. Bij vechtpartijen zijn twee gewonden gevallen en de politie heeft twee aanhoudingen verricht. De aanleiding van de onrust was een voetbalwedstrijdje.
Aan het begin van de nacht werd er door twee groepen gevochten. De politie kreeg de situatie onder controle, maar twee uur later liep het opnieuw uit de hand. Veertig agenten, drie hondengeleiders en een politiehelikopter werden uiteindelijk ingezet om de situatie weer onder controle te krijgen.

ONRUST

De eerste melding van onrust was rond 0.30 uur. Op dat moment was er een vechtpartij op het terrein van het asielzoekerscentrum. Twee grote groepen stonden volgens de politie tegenover elkaar en er werd flink gevochten.
De onrust was ontstaan naar aanleiding van een voetbalwedstrijdje. Een groep bewoners van het azc zou last hebben gehad van de voetballende asielzoekers. Nadat agenten de groepen uit elkaar hadden gehaald, werd het weer rustig in het azc.

SCHADE

Maar lang duurde de rust niet. Rond 02.30 uur liep het volledig uit de hand. Tientallen mensen raakten slaags. Er werd ook schade aangericht op het terrein. Bij het vechten is meubilair gebruikt. Pas nadat tientallen agenten en een politiehelikopter waren ingezet, werd het weer rustig.
De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe het nu met die bewoners gaat.

RUSTIG

Het asielzoekerscentrum is nu een jaar open. De komst zorgde destijds voor veel onrust in Overberg, maar de afgelopen tijd was het juist erg rustig in het dorp bij Veenendaal.
In het asielzoekerscentrum zitten alleen jongeren tussen 14 en 18 jaar. Er zijn ruim 200 jongeren ondergebracht.

Verslaggever Marco Geijtenbeek vanuit Overberg over de situatie bij het azc
De politie over de vechtpartij in Overberg
Politiewagens en ambulances bij asielzoekerscentrum Overberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.