Vluchtelingen blijven langer in sporthal Kockengen

KOCKENGEN - De noodopvang van vluchtelingen in de sporthal in Kockengen wordt tot maandag verlengd. Afgelopen dinsdag werden hier op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers ruim honderd asielzoekers voor drie dagen ondergebracht.
Burgemeester Witteman van Stichtse Vecht heeft de vraag om verlenging van de noodopvang met drie dagen gehonoreerd. Dit onder de voorwaarde dat de vluchtelingen daarna ergens anders worden ondergebracht, omdat de belasting op Kockengen volgens de gemeente anders te groot wordt.
De burgemeester zegt te zijn nagegaan of er voor verlenging voldoende politiek en maatschappelijk draagvlak is. Hij heeft daarom onder meer gesproken met vertegenwoordigers van het dorpscomité Kockengen en verschillende verenigingen. De inwoners van Kockengen worden vrijdag via een bewonersbrief geïnformeerd.
De sporthal in Kockengen wordt normaal gesproken gebruikt door diverse sportverenigingen, scholen en de kerk. De afgelopen dagen moesten deze gebruikers uitwijken of hun activiteiten afgelasten. De gemeente gaat met hen op zoek naar een oplossing hiervoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.