"Regel betere internetverbinding in buitengebied"

PROVINCIE UTRECHT/RENSWOUDE - Het CDA in de Staten vindt dat er in de hele provincie een goede internetverbinding moet zijn. Vooral in de buitengebieden en kleine kernen ontbreekt nu vaak nog een snelle verbinding.
Volgens de partij is snel internet belangrijk voor de leefbaarheid van het platteland. Wijnand van Triest van Camping De Grebbelinie in Renswoude is het daarmee eens en wil wel een glasvezelverbinding. "Onze gasten kunnen bijvoorbeeld geen Uitzending Gemist kijken, terwijl dat even verderop in het dorp Renswoude wel kan," aldus Van Triest.

TRAAG

CDA-Statenlid Derk Boswijk ziet dat omliggende provincies wel inzetten op bijvoorbeeld het aanleggen van glasvezelverbindingen: "In Loosdrecht is bijvoorbeeld glasvezel aangelegd. In Breukelen, het dorp dat daarnaast ligt, zitten ze ondertussen nog met een trage verbinding. Dat kan natuurlijk niet anno 2015."
Maar bedrijven leggen liever geen glasvezel aan in het buitengebied. Er zijn daar namelijk weinig aansluitingen en dat is financieel niet aantrekkelijk.

SAMENWERKING

Provinciale Staten praat volgende week maandag over de problemen met internet in het buitengebied. Het CDA wil voorstellen of samenwerking met bijvoorbeeld Gelderland mogelijk is.

"Leg betere internetverbinding in buitengebied aan"
Internetverbinding in buitengebieden vaak traag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.