Monument in Ondiep voor verdronken Anouar (14)

UTRECHT - Er komt een monument voor de vorige maand verdronken Anouar Chaibi. Initiatiefnemer Mitchel Jansen zegt dat de financiering zo goed als rond is.
"De herdenkingssteen komt eraan", belooft Jansen in gesprek met radiostadszender Bingo FM. "Hij komt op de Nieuwlichtstraat in Ondiep".
"Daar is een pleintje met een voetbalveld waar Anouar elke dag aan het voetballen was." Het wordt een stoeptegel met de tekst 'Smile for Anouar' erin.
De 14-jarige Anouar raakte zondag 23 augustus vermist toen hij aan het zwemmen was in de Maarsseveense Plassen. Een dag later werd zijn lichaam gevonden op de bodem van het meer.

VERDRIET

Zijn dood zorgde voor veel verdriet in zijn thuiswijk Ondiep. Nabestaanden herdachten hem op zijn school (Pelscollege) en bij de Maarsseveense Plassen. Op Facebook werd de pagina
opgericht.
Anouar werd begraven in Marokko. Zijn vrienden in Nederland wilden ook graag een plek waar ze hem kunnen herdenken en die lijkt er nu dus te komen.

FINANCIERING

ZIMIHC Theaters Zuilen organiseert 27 november een feest, een deel van de kaartverkoop wordt gebruikt om de herdenkingssteen voor Anouar te bekostigen. Tickets zijn te krijgen via
.

Interview met initiatiefnemer Mitchel Jansen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.