"Achtervolging Nieuwegein door depressie en drugs"

VREESWIJK/RHENEN - De 43-jarige man uit Rhenen die in juli auto's ramde en over een terras in Vreeswijk reed, was zwaar depressief en onder invloed van drugs. Hem wordt onder meer poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Dat bleek tijdens de pro forma zitting vrijdagochtend.
De achtervolging begon toen een agent buiten diensttijd de man op de Waterlinieweg in Utrecht betrapte op verkeersovertredingen. De agent lichtte daarop zijn collega's in en die gaven de man een stopteken. Toen hij die negeerde werd de achtervolging ingezet.
Tijdens de actie werden meerdere politiewagens beschadigd. In Vreeswijk reed de vluchtende automobilist zichzelf klem. Om te ontsnappen, reed hij over het lege terras van een pizzeria en ramde hij twee auto's met inzittenden.
Toen hij dreigde tegen het verkeer in de A27 op te rijden, zette een agent zijn auto dwars op de weg. Daarop werd de man met geweld uit zijn auto gehaald. Een agent raakte daarbij lichtgewond.
De man zit nog in de cel en de rechter laat hem daar voorlopig niet uit. Volgens zijn advocaat staat de man weer met beide benen op de grond, maar hij blijft tot zeker 18 december vast. Dan wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Beelden achtervolging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.