Soest ziet ruimte voor nieuw asielzoekerscentrum

SOEST - Soest heeft vier locaties aangewezen die geschikt zijn voor een asielzoekerscentrum met minimaal vierhonderd bewoners. Het gaat om braakliggende terreinen bij de gemeentegrenzen die volgens burgemeester Rob Metz vijf tot tien jaar gebruikt kunnen worden.
Een van de locaties is een grasland aan de Jachthuislaan ter hoogte van Paleis Soestdijk. Ook het weiland tussen de Noorderweg en de Stadhouderslaan en een terrein bij het dierenpension in de polder langs de spoorlijn Hilversum - Amersfoort zijn in beeld. Verder denkt de gemeente aan de oude vliegbasis Soesterberg.
Eerder deze week werd bekend dat Zeist tijdelijk 750 vluchtelingen opvangt in het voormalig Militaire Luchtvaart Museum bij Soesterberg. De gemeente Soest vindt dat Soesterberg met onder meer die noodopvang al een groot aandeel levert en denkt daarom ook over andere locaties voor de bouw van een langdurige opvang.
Of een nieuw azc er daadwerkelijk komt is nog niet zeker. Soest wil in kaart brengen welke mogelijkheden de gemeente heeft om vluchtelingen op te vangen. Dinsdag komt het vluchtelingenvraagstuk aan de orde in de gemeenteraad. Als de raad het idee overneemt wil burgemeester Metz met inwoners en andere betrokkenen concrete plannen uitwerken.

Vier locaties in Soest geschikt voor opvang asielzoekers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.