Wethouder Jansen: Nieuwe plek voor dansschool De Meern

DE MEERN - Wethouder Paulus Jansen van Utrecht zegt dat hij meerdere plekken heeft gevonden waar dansschool Get Motivated uit de Meern een doorstart kan maken. Hij wacht af wat de dansschool wil. De studio staat te dicht bij een tankstation en moet verhuizen.
De stad moet vóór 6 oktober besluiten over de aanvraag omgevingsvergunning van de dansschool. "De inschatting is nu dat we die niet gaan verlenen", zegt Jansen tegen RTV Utrecht. Hij heeft allerlei opties onderzocht om de school daar te houden. "Maar mijn juridische adviseurs en de brandweer zeggen dat de landelijke regels geen enkele ruimte laten."
Nu verhuizen vrijwel zeker noodzakelijk is, biedt Jansen de dansschool meerdere locaties aan. "Ook een paar op fietsafstand van de huidige plek." Hij wacht af wat de school wil gaan doen. Er is al fors geïnvesteerd in de inrichting en een doorstart is misschien te duur. "Zo zijn de spiegels geplakt. Die kunnen er niet meer af. Ook ligt er een dure dansvloer in."

TANKSTATIONS

Jansen baalt ervan dat hij de school geen vergunning kan geven. Hij is al een tijd in gesprek met BP om drie tankstations in de stad te verplaatsen of daar de lpg-verkoop te staken. Behalve het tankstation in De Meern zijn dat de BP's bij stadion Galgenwaard en de Beneluxlaan. Toch biedt dat geen hoop voor de dansstudio."Dat is niet vóór 6 oktober geregeld."
De wethouder heeft in Den Haag de dansschool gebruikt als voorbeeld hoe landelijke regels stedelijke vernieuwing tegenwerken. Bij het tankstation mogen er geen bedrijven bijkomen die méér dan vijf mensen in het gebouw hebben, maar de nabijgelegen school was eerder gebouwd en zou zelfs mogen uitbreiden.
Volgens Jansen hebben meerdere Kamerleden interesse getoond in het voorbeeld en is hebben enkele fracties meer informatie over de situatie gevraagd. Maar een eventuele wijziging van de landelijke regels komt volgens Jansen ook te laat voor de Get Motivated. "Dat kan maar zo twee jaar duren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.