Tijdelijk meer beveiliging na rel asielzoekerscentrum Overberg

OVERBERG - Bij het asielzoekerscentrum in Overberg is komend weekend meer beveiliging en worden vooralsnog extra medewerkers ingezet. De tijdelijke maatregel volgt op nachtelijke vechtpartijen waarbij twee gewonden vielen en twee anderen werden gearresteerd. Omwonenden vragen om meer maatregelen.
De onrust in de nacht van donderdag op vrijdag zou zijn veroorzaakt door een partijtje voetbal. De politie stuurde er veertig agenten in vijftien politiewagens en een politiehelikopter op af. De zaak kreeg de volgende dag aandacht op het Haagse Binnenhof, waar staatssecretaris Klaas Dijkhoff de vechtpartij "een incident" noemde.

POLITIEACTIES

Buurtbewoners spreken tegen dat de rel een uitzondering was. Zij wijzen op eerdere politieacties bij vechtpartijen waarbij ook gewonden zouden zijn gevallen en mensen werden gearresteerd. Loco-burgemeester Henk Veldhuizen van Utrechtse Heuvelrug beaamt dat, maar zegt ook dat incidenten van deze schaal zich nog niet eerder hebben voorgedaan.
De lokale politiek worstelt al enige tijd met het aantal asielzoekers in het kleine dorp. Overberg telt 950 inwoners en vangt in het asielzoekerscentrum ongeveer 200 vluchtelingen van 14 tot 18 jaar oud op.

ARRESTANTEN

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wilde vrijdag niet voor de camera van RTV Utrecht reageren. De instantie meldt via de NOS dat de twee arrestanten worden overgeplaatst naar een andere opvang voor minderjarige asielzoekers.

U Vandaag over de vechtpartijen in Overberg
Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen over de vluchtelingenstroom

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.