Opnieuw vlaggen in Montfoort tegen vluchtelingen

© Politie, Twitter
MONTFOORT - In Montfoort zijn opnieuw spandoeken opgehangen tegen de komst van asielzoekers. Op de doeken die door politie in beslag zijn genomen, staan onder meer teksten als 'Stop de islam' en 'Wij niet serieus genomen, laat ze maar komen'.
De vlaggen hingen in de Julianalaan en Heeswijkerpoort. De actiegroep Ons Montfoort Vluchtelingenvrij heeft al laten weten de spandoeken ook deze keer te hebben opgehangen.

OPRUIEND

In het stadje hingen vorige week ook al spandoeken met opruiende teksten als 'Eigen volk eerst' en 'Vluchtelingen niet welkom'. Die protesten van Ons Montfoort Vluchtelingenvrij volgden op het nieuws dat het college van Montfoort openstaat voor noodhulp aan vluchtelingen.
De tegenstanders in Montfoort voelen zich gepasseerd en eisen een referendum over een eventuele opvang. Ze hebben zich verenigd in een Facebookgroep. De pagina 'Ons Montfoort Vluchtelingen Vrij' heeft inmiddels ruim 250 leden.

BURGEMEESTER

Burgemeester Theo van Eijk van Montfoort heeft al gezegd open te staan voor een gesprek met de tegenstanders van de noodopvang.
Maar een afspraak tussen de burgemeester en het actiecomité zou inmiddels afgezegd zijn. "Nadat een data werd afgesproken met de medewerker van de burgemeester, is dit vervolgens gecanceld: zelfs met het voorstel om ons van te voren voor te stellen. De burgemeester laat alleen zijn goodwill op tv zien, poppenkast." aldus Ons Montfoort Vluchtelingenvrij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.