Kinderdagverblijf Mickey's De Berg toch open

AMERSFOORT - Kinderdagverblijf Mickey's De Berg in Amersfoort blijft toch bestaan. De vestiging wordt per 19 oktober overgenomen door de organisatie Kindergarden, die een tienjarig huurcontract heeft getekend voor het pand aan de Bergstraat.
Vrijdag zaten tientallen ouders in zak en as toen bekend werd dat de vestiging Mickey's De Berg half oktober al dicht moest omdat kinderopvangorganisatie Mickey's failliet is. Ook de vestiging Calveen moet sluiten. De locatie Bergkwartier, eveneens in Amersfoort, blijft wel open en wordt voortaan gerund door de Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA).
Voordat bekend werd dat Mickey's failliet is, was Kindergarden al op zoek naar een pand in het centrum van Amersfoort. Volgens de kinderopvang kan het personeel van Mickey's De Berg gewoon blijven werken.

CONTRACT

SKA meldt niets te weten van de overname door Kindergarden. Ouders met kinderen op locatie De Berg zijn inmiddels door de SKA per brief benaderd, waarin zij worden opgeroepen om voor 1 oktober een contract te tekenen. Alleen als ouders overstappen op de SKA, krijgen ze nog opvang in de twee weken dat Mickey's daarna nog open is.
Ouders laten aan RTV Utrecht weten verbijsterd te zijn over deze gang van zaken. Volgens de ouders is er sprake van chantage omdat zij op deze manier worden gedwongen om over te stappen naar de SKA. Ook is er onbegrip, want de SKA betaalt noch de huur, noch de werknemers van Mickey's De Berg.
Ouders van de kinderen die op locatie De Berg zitten, laten aan RTV Utrecht weten dat zij ondertussen zijn benaderd door de SKA. In een brief eist de Amersfoortse opvangorganisatie dat ouders uiterlijk 1 oktober een contract moeten tekenen

VERTROUWD

In een reactie laat Kindergarden weten de SKA niet voor de voeten te willen lopen. "Deze opvangorganisatie heeft al een deal gesloten met de curator om de kinderen en het personeel van Mickey's eventueel over te nemen. Zij gaan voor maar we willen graag samen optrekken; het gaat erom wat het beste is voor de kinderen. De werknemers van Mickey's zijn welkom om te solliciteren bij ons; voor de kinderen is het fijn om hun vertrouwde leidsters te behouden", aldus Nicole Krabbenborg.

MOESTUIN

De inventaris moet wel weg; die is al door SKA gekocht. De vestiging aan de Bergstraat gaat Kindergarden heten en krijgt een nieuw concept: zo komt er een moestuin en een keuken waarin dagelijks een warme biologische maaltijd wordt gekookt. Ook krijgen de werknemers regelmatig bijscholing op de Kindergarden Academy.
Het is nog niet duidelijk waarom er vrijdag niet meteen gecommuniceerd werd dat de vestiging toch open kon blijven. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat de SKA Mickey's deels overneemt. Ouders van de drie kinderdagverblijven in Amersfoort waren zaterdag welkom op drie informatiebijeenkomsten van de SKA.
Kindergarden heeft in de regio al vestigingen in Baarn, De Meern, Driebergen, Houten, Utrecht en Zeist. De opvangorganisatie is groeiende.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.