Bouw voetgangersbrug Baarn gestart ondanks conflict

BAARN - In het Baarnse bosgebied is zaterdag de bouw van een voetgangersbrug gestart, ondanks een conflict tussen ProRail en grondeigenaar Rail Side. De twee partijen ruzieën over het gebruik van de grond.
De bouw is opvallend omdat de eigenaar van de grond geen toestemming geeft om een voetpad naar de brug aan te leggen. Volgens Rail Side zou ProRail de grond gebruiken zonder daarvoor toestemming te hebben gevraagd en te hebben betaald.
Rail Side zei eerder dat het conflict niet alleen in Baarn speelt, maar in heel het land. Het vastgoedbedrijf bezit volgens eigen zeggen 1200 hectare aan grond naast het spoor. ProRail zou door de jaren heen daar al bijna de helft van in gebruik hebben genomen, zonder dat te hebben overlegd met Rail Side.
De plaatsing van de voetgangersbrug in Baarn was voor Rail Side de druppel. ProRail moet eerst enkele duizenden euro's overmaken voordat ze de grond mogen gebruiken. De spoorbeheerder stapte daarop naar de rechter, maar volgens Rail Side is dat kort geding donderdag verloren.
In een reactie liet ProRail eerder weten de brug sowieso te gaan plaatsen. De planning heeft maanden gekost en het treinverkeer wordt daarvoor stilgelegd. "We hebben de grond daarvoor niet nodig. De aannemer komt via het spoor", aldus een woordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.