Sigarenwinkel Zeist sluit na 25 jaar voorgoed deuren

ZEIST - Na bijna 25 jaar sluit de sigarenwinkel Vivant in Zeist van ondernemer Ronald van den Berg voorgoed. De eigenaar van het pand, Sektie5, wil dat Ronald verhuist, maar voor de ondernemer is dat geen optie en dus vertrekt hij. "Ik heb het beste van het slechtste gekozen", vertelt hij.
De sluiting van de sigarenwinkel is de zoveelste in het winkelgebied van Zeist. Direct na de zomer is er een start gemaakt met de metamorfose van het centrum. Ondertussen wordt langzaam duidelijk hoeveel impact de werkzaamheden hebben op de gevestigde ondernemers.

ONDERNEMERS

"Met lede ogen moeten we aanzien dat heel veel zaken in de winkelstraat van Zeist vertrekken", aldus fractievoorzitter Koos van Gemeren van Nieuw Democratisch Zeist. Hij vindt dat de gemeente rekening moet houden met de ondernemers die hun hoofd niet boven water kunnen houden tijdens de verbouwingen.
"Het college moet de koppen bij elkaar steken en zich afvragen: hoe kunnen we dit voorkomen?" Om het college daadwerkelijk aan het denken te zetten, gaat Van Gemeren raadsvragen stellen. Hij hoopt zo de nog zittende ondernemers een handje te helpen.

AFSCHEID

Voor Ronald van den Berg komt de aandacht voor de leegstand in Zeist te laat. Dit tot frustratie van zijn vaste klanten. "Het was zo'n fijne man en een hele leuke winkel", aldus één van de bezoekers. "Iemand die bijna 25 jaar op dezelfde locatie zit, moet met meer respect behandeld worden."
Om de ondernemer een hart onder de riem te steken, kwamen veel klanten zaterdag afscheid nemen met een bloemetje, een stuk chocolade of een fles drank.
De komende week moet Ronald van den Berg de winkel leegruimen. Op 1 oktober levert hij de sleutel in en gaat hij zich richten op zijn twee winkels in Utrecht.

Sigarenwinkel Zeist sluit na 25 jaar voorgoed deuren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.