Tienduizend sporters lopen 65e Singelloop Utrecht

Hardlopers in de Nobelstraat.
Hardlopers in de Nobelstraat. © Lauren Booth, RTV Utrecht
UTRECHT - Utrecht was zondag het domein van hardlopers die deelnemen aan de 65e Singelloop. Behalve wedstrijdlopers doen er tienduizend recreanten mee. Doel is om geld op te halen voor onderzoek naar reuma. Voor de start was al ruim 25.000 euro opgehaald. Doel van 65.000 euro lijkt te zijn gehaald.
De route begon in het Wilhelminapark en liep langs de singels om de historische binnenstad. De finish was op de Maliebaan. De stad was deels afgezet voor de jaarlijkse hardloopwedstrijd met afstanden van 5 en 10 kilometer.
De kinderen trapten als eerste af. Zij gingen om 11.30 uur van start. Daarna volgen lopers van de Vereniging Sport Utrecht (VSU) en om 13.35 viel het startschot voor de topatleten.
De Keniaan Abraham Cheroben liep de tien kilometer zondag in Utrecht in 27:34 minuten. Dat is de op-één-na snelste tijd op de 10 kilometer ter wereld dit jaar.
Het wereldrecord op de 10 kilometer is ook gelopen in Utrecht. Leonard Komon liep in 2010 in Utrecht het wereldrecord op de 10 kilometer stratenloop in Utrecht. Zijn tijd van 26 minuten en 44 seconden staat nog steeds.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.