Ambulancemedewerkers gehinderd bij hulp in azc Overberg

OVERBERG - In het asielzoekerscentrum in Overberg zijn zaterdagavond medewerkers van een ambulance gehinderd bij hun werk. Ze waren opgeroepen voor de hulp aan een meisje, maar hadden last van al te nieuwsgierige bewoners van het azc. De politie moest ingrijpen en heeft twee jongens van 16 jaar oud aangehouden.
Meerdere politiemensen waren in het centrum toen het meisje onwel werd, zegt een woordvoerster van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ze waren opgeroepen omdat het opnieuw onrustig was en waren bezig met sussen toen het opeens niet goed ging met het meisje. Daarop werd de ambulance opgeroepen. Het meisje is weer hersteld, zegt de woordvoerster.
In het azc in Overberg zitten ruim 200 asielzoekers van 14 tot 18 jaar. Het gaat om jongens en meisjes. De hulpdiensten zijn extra alert op incidenten in het centrum. In de nacht van donderdag op vrijdag waren er twee grote vechtpartijen. Daarbij raakten bewoners gewond. De politie moest tientallen agenten inzetten om de rust terug te laten keren.
COA liet daags na de rellen weten het team van opvangpersoneel direct uit te breiden en ook is de beveiliging uitgebreid. Ook zullen agenten vaker langskomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.