BN'ers in actie voor nieuw bos Haarzuilens

LEUSDEN - Het nieuw aan te leggen bos in landgoed Haarzuilens staat zondagavond centraal in een speciaal programma van RTL4. Tientallen bekende Nederlanders proberen tijdens 'Open het bos' geld in te zamelen zodat Natuurmonumenten 25.000 bomen kan kopen.
Onder meer Ramon Beuk, Marjan Berk en Evelyn Struik werken mee aan de uitzending, die vanaf 17 uur live wordt uitgezonden vanuit Haarzuilens. Als er genoeg kijkers meedoen, kan het nieuwe Parkbos vlakbij Kasteel de Haar definitief worden aangelegd.
Parkbos de Haar moet een gevarieerd bos worden met ligweides en veel verschillende bomen en planten. Er komen wandelpaden, struinpaden, een fietspad, vijvers en speelplekken. Ook worden er banken en picknicktafels neergezet.
De vijvers en waterpartijen zijn inmiddels gegraven en de eerste bomen zijn al gepland. Uiteindelijk moeten er 70.000 bomen komen in het gebied dat grenst aan het bosrijke gebied van Kasteel de Haar.
Voglens Natuurmonumenten is het belangrijk dat Utrecht meer bos krijgt. Er zijn de afgelopen jaren al veel bomen bijgekomen, maar Utrecht loopt met 53 vierkante meter groen per inwoner achter op de hoofdstad (64 vierkante meter per inwoner) en Rotterdam (77 vierkante meter per inwoner). Dat blijkt uit onderzoek van kennisinstituut Alterra.

Boswachter Floor over de plannen voor het parkbos.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.