RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Paard dood na mogelijke mishandeling

1/3
EEMNES -

In een weiland aan de Geerenweg in Eemnes is in de nacht van vrijdag op zaterdag een paard vermoedelijk het slachtoffer geworden van mishandeling. De dierenarts heeft de 25-jarige merrie moeten laten inslapen. De politie zoekt getuigen.

Zaterdagmorgen trof de eigenaar van het paard het dier aan in een sloot. De brandweer heeft de merrie op het droge geholpen, waarna de dierenarts het paard heeft onderzocht. Het dier bleek gewond, onder meer aan de genitaliŽn.

Politie, recherche en de forensische recherche kwamen ter plaatse voor onderzoek. Omdat het dier drie uur na haar redding nog niet op haar benen kon staan, heeft de dierenarts het paard laten inslapen. Hoe lang het paard in de sloot heeft gestaan, is niet bekend.


MISHANDELAAR

Het is niet de eerste keer dat een paard met verwondingen aan de genitaliŽn is aangetroffen. Het vermoeden is dat er een paardenmishandelaar actief is, al zijn er ook dieren verwond door een bijtende hond, prikkeldraad of een spijker.

De politie trok de afgelopen jaren veel uit de kast om een einde te maken aan de paardenmishandelingen. Zo besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, werden alle locaties van mishandelingen vanuit de lucht gefotografeerd en werd gekeken naar overeenkomsten tussen de zaken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -