Recordpoging tv-series kijken van start op de Neude

UTRECHT - Drie afleveringen achter elkaar kijken van je favoriete serie. Veel mensen doen dat weleens, maar een paar jongens in Utrecht zijn wel héél fanatiek. Zij doen, in het kader van het Nederlands Film Festival (NFF), mee aan The Ultimate Binge.
Binge-watching is het achter elkaar door kijken van televisieseries. De jongens in Utrecht willen het wereldrecord verbreken. Ze moeten daarvoor 94 uur achter elkaar series kijken. Dat doen ze vanaf vandaag in een kas op de Neude.
"In de kas is plek voor drie tot vijf personen", vertelt Silvia Geurts van het Nederlands Film Festival. "Omdat de deelnemers aangemoedigd moeten kunnen worden, krijgt de kas transparante wanden." Het NFF kan op deze manier ook samen met Guinness Book of World Records bepalen of de binge-watchers wel echt naar het tv-scherm kijken. De regels zijn namelijk streng, "Elk uur mogen de deelnemers even naar de wc, maar niet langer dan vijf minuten."
Een cateringbedrijf zal voor ontbijt, lunch, diner en de nodige snacks zorgen. The Ultimate Binge duurt tot vrijdag 16:00 uur.

Tineke Teerink, coördinator van de recordpoging
Recordpoging tv-series kijken van start op de Neude

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.