RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

391 vorderingen in oplichtingszaak Weststaete

1/2
BAARN -

Een oplichtingszaak van zeldzame omvang is maandag begonnen in de rechtbank Utrecht.

Het Baarnse familiebedrijf Weststaete Holding, bestaande uit vader Hans J., zijn echtgenote Johanna B. en hun zoon Maikel J., zou bij beleggers voor 24 miljoen euro hebben opgehaald door hoge rendementen en garanties te beloven. Ze worden onder meer verdacht van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte.

De verdachten werden januari 2014 aangehouden. Bij het doorzoeken van enkele woningen en bedrijfspanden in Baarn, Soest, Amersfoort, Amsterdam en Amstelveen werden wapens, dure auto's en horloges in beslag genomen.

Alle verdachte bv's en stichtingen van de familie, vijftien in totaal, zijn failliet. Vader Hans J. is in augustus ook persoonlijk failliet verklaard. De advocaten van de vader en zoon houden vol dat hun cliŽnten onschuldig zijn en zeggen dat het persoonlijke faillissement te wijten is aan de ingreep van justitie.

Het dossier in de zaak beslaat inmiddels 23 ordners en er is twee weken uitgetrokken voor de zaak. Er liggen 391 vorderingen van gedupeerden. Ze mogen stuk voor stuk hun zegje doen, maar het is onwaarschijnlijk dat ze dat ook gaan doen. De rechter was er realistisch over en zei dat in de rechtszaal ook geen plaats is voor zoveel gedupeerden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -