Woerden: nu nog geen opvang vluchtelingen

WOERDEN - De gemeente Woerden bestrijdt geruchten dat deze week een groep vluchtelingen wordt ondergebracht in Sportcentrum Snellerpoort aan de Steinhagenseweg. Wel worden voorbereidingen getroffen mocht het COA een beroep doen op de gemeente. Zo wordt er onder meer een wifi-netwerk geïnstalleerd.
"De voorbereidingen zijn nodig mochten we door het COA benaderd worden mensen op te vangen", zegt een woordvoerder. "Deze week zijn medewerkers van de gemeente wel bezig gemeenten in de regio te helpen met de opvang."
Voor 5 oktober worden er volgens de gemeente geen vluchtelingen opgevangen in Woerden. "Wat er daarna gebeurt kunnen we nog niet zeggen. Het zou ook kunnen zijn dat het COA geen gebruik maakt van ons aanbod vluchtelingen op te vangen."
In eerste instantie zou er in Sportcentrum Snellerpoort ruimte zijn voor zo'n 500 vluchtelingen. Maar na een inspectie door de brandweer is dat aantal nu naar beneden bijgesteld. Er is in verband met de veiligheid ruimte voor maximaal 150 bedden.
In Montfoort en Woerden is verzet tegen de komst van asielzoekers. Zo werd afgelopen weekend het station van de Kaasstad beklad met leuzen en werden in Montfoort spandoeken opgehangen aan bruggen. De politie heeft die doeken weggehaald.
De gemeente heeft inmiddels een website geopend waar vragen over de vluchtelingenopvang worden beantwoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.