Laren en Eemnes berusten in komst vluchtelingen uit Kockengen

LAREN/EEMNES - Zo'n 75 mensen hebben in Eemnes een bewonersavond bijgewoond over de tijdelijke vluchtelingenopvang in Laren. De 115 vluchtelingen die afgelopen week in Kockengen bivakkeerden zijn maandagmiddag overgebracht naar de Klaas Bouthal, een sporthal op de grens met Eemnes. Het is hun vierde opvanglocatie in Nederland.
De bewoners wilden onder meer weten waarom ze pas zo laat waren geïnformeerd en ook waren er zorgen over de Larense hockeymeisjes, die mogelijk begluurd zouden kunnen worden door mannen in de opvang. Toch leek het merendeel van de aanwezigen te berusten in de crisisnoodopvang. Volgens de gemeente Laren is er veel animo om vrijwilligerswerk te doen en spullen te doneren.

VRIENDSCHAPPEN

Vrijwilligers in Kockengen hebben na het vertrek van de 115 vluchtelingen hun ervaringen met elkaar gedeeld. Kockengen in de gemeente Stichtse Vecht ving de groep zes dagen op. Veel vrijwilligers waren onder de indruk van de verhalen die de vluchtelingen vertelden. Ook ontstonden er vriendschappen tussen de vrijwilligers en de vluchtelingen.
Burgemeester Marc Witteman sprak onder meer voor de microfoon van RTV Utrecht zijn trots uit. "Wat mij vooral opviel was de manier waarop inwoners van Kockengen met zijn allen bezig zijn geweest om onze 115 vluchtelingen op een goede manier op te vangen. Ik heb ze uit de grond van mijn hart bedankt voor al het werk dat ze hebben gedaan."

Vluchtelingen uit Kockengen vertrokken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.