Vermissing Gert den Hollander: zoekactie zonder resultaat

© Caspar Huurdeman
SOEST - Politiebikers en agenten te paard hebben vanmiddag tussen Soest en Den Dolder gezocht naar de vermiste Gert den Hollander (71). De actie is rond half zes zonder succes afgerond. Er zijn inmiddels diverse tips binnengekomen over Den Hollander. Zo zou de Soester zijn gezien in Kamerik.
Den Hollander lijdt aan dementie en is sinds zondagmiddag drie uur zoek. Hij is zondagavond tussen zes en zeven uur gezien in Hollandsche Rading. Hij stond bij iemand in de tuin. De bewoonster sprak hem aan en wees hem de weg richting Soest en Baarn. Een dag later las ze pas over de vermissing en schakelde ze de politie in, maar die wist Den Hollander toen niet meer te vinden.
Dinsdagmorgen is nog wel een nieuwe Burgernetoproep verspreid over de vermissing. Ruim zeshonderd deelnemers in de omgeving van Maartensdijk, Lage Vuursche en Hollandsche Rading is gevraagd om uit te kijken naar Den Hollander.

FAMILIE

De familie van de man maakt zich grote zorgen en is ook aan het zoeken in de omgeving. Den Hollander, oud-docent van het Griftland College, heeft geen geld bij zich. Hij heeft volgens zijn vrouw een opsporingszendertje voor dementiepatiënten, maar die heeft hij niet meegenomen toen hij van huis ging.
De Soester stapte zondag rond drie uur op de fiets. Hij is toen nog gezien bij het Choristenpad. Maandag werd ook al een Burgernetoproep gedaan in Baarn en Soest, maar dat leverde niets op. Volgens zijn vrouw is Den Hollander recent ook al een keer van huis gegaan en niet teruggekomen.

SIGNALEMENT

Ten tijde van zijn verdwijning droeg Den Hollander een fel rode jas, een blauwe fleecetrui, een geruit overhemd, een zwarte broek en grijs/witte linnen herenschoenen. Hij draagt een trouwring met datum 31-05-1965. De man is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een slank postuur en kalend, kort grijs haar.

ROKER

Den Hollander had een fiets van Citybike bij zich met een zilverkleurig bagagerek en een fietstas. Als bijzonder kenmerk noemt de politie dat Den Hollander een verstokte roker is. Mogelijk heeft hij mensen om een sigaret gevraagd.

Beelden van zoekactie politie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.