Ongerustheid over coffeeshop in Utrechtse Vlampijpstraat

UTRECHT - Ondernemers en omwonenden maken zich zorgen over de komst van een coffeeshop aan de Vlampijpstraat in Utrecht. Dat bleek maandag tijdens een informatiebijeenkomst waar tientallen bezoekers op af kwamen.
De Vlampijpstraat ligt op bedrijventerrein Cartesiusweg. De gemeente wil daar en op de Laan van Nieuw Guinea ruimte bieden aan twee coffeeshops. Er zijn nu negen softdrugszaken in de stad, maar er is plek voor zeventien. De gemeente wil er twee bij om (parkeer)overlast en illegale handel tegen te gaan.

HUURDERS EN KOPERS

"De komst van een coffeeshop is niet positief voor het imago van een bedrijventerrein", zegt Wim Pot, voorzitter van de ondernemersvereniging. "Als kopers of huurders twijfelen om zich hier te vestigen, zal de aanwezigheid van een coffeeshop ongetwijfeld de doorslag geven om naar een andere plek te gaan."

ZOOI

Sommige ondernemers vrezen ook criminaliteit en een aantal omwonenden vindt dat het nu al een zooitje is. "Ik loop hier veel met mijn hond en zie veel blikjes, condooms en lachgasampullen. Misschien wordt dat alleen maar erger met de komst van een coffeeshop die veel publiek trekt", aldus Beppie Spruit.

BOKSSCHOOL

Jim Willets, eigenaar van Boksschool Jimmy's Gym, is niet blij met de komst van een coffeeshop omdat veel jongeren bij hem les krijgen. "Ik heb zoiets van what the fuck. Ouders gaan nu misschien kijken naar een boksschool waar geen coffeeshop in de straat zit. Als ondernemer ben ik daar huiverig voor."
De initiatiefnemer van de coffeeshop stelt zich positief op. Hij probeerde de zorgen maandagavond weg te nemen. Hij beloofde bereikbaar te zijn voor klachten en straatcoaches in te zetten.

BURGEMEESTER

Burgemeester Jan van Zanen was ook aanwezig op de bijeenkomst. Hij is ervan overtuigd dat het bedrijventerrein een geschikte plek is. "We zullen op een aantal van de zorgen goed ingaan, maar ik heb er echt vertrouwen in dat dit een locatie is die een coffeeshop aankan."
De vergunningen voor de coffeeshop zijn nog niet rond. Bewoners kunnen nog bezwaar maken.

Zorgen over coffeeshop Vlampijpstraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.