"Amsterdamsestraatweg racebaan door uitzetten verkeerslichten"

UTRECHT - De actiegroep 250 meter Amsterdamsestraatweg vindt het een slecht plan dat de gemeente Utrecht drie verkeerslichten heeft uitgezet. Volgens verkeerswethouder Lot van Hooijdonk zijn de lichten overbodig.
Volgens de actiegroep wordt de Amsterdamsestraatweg op deze manier een racebaan. "Automobilisten gaan veel harder rijden dan de toegestane snelheid", zegt Hans van Noord. "Het is voor voetgangers en fietsers gevaarlijk om over te steken nu de verkeerslichten het niet meer doen."

PEILING

De gemeente Utrecht wil meer verkeerslichten uitzetten. "We hebben de inwoners gevraagd waar verkeerslichten overbodig zijn", zegt Van Hooijdonk. "We hebben daarop 4800 reacties gekregen en wij hebben gekeken welke stoplichten volgens ons overbodig zijn." Op de Maliesingel is eerder al een verkeerslicht op non-actief gezet. Volgens de wethouder zijn de reacties daarop positief.

PROEF

Het gaat in eerste instantie om een proef van twee keer drie maanden. Blijken de stoplichten echt overbodig dan worden ze definitief uitgezet. "Mochten er problemen voordoen dan zetten we ze natuurlijk direct weer aan", aldus de wethouder.

BEZWAAR

Van Noord van de actiegroep 250 meter Amsterdamsestraatweg hoopt dat de proef van de gemeente mislukt. "Wij gaan bezwaar indienen, want dit is echt gevaarlijk. We hopen dat de gemeente inziet dat je hier op de straatweg geen stoplichten uit kunt zetten'.
Volgens de wethouder gaat Utrecht erop toezien dat de Amsterdamsestraatweg geen racebaan wordt. In totaal wil de gemeente elf verkeerslichten uitzetten.
Dit zijn de kruisingen op de Amsterdamsestraatweg die zijn uitgezet:
- Amsterdamsestraatweg/Bethlehemweg
- Amsterdamsestraatweg/Blokstraat
- Amsterdamsestraatweg/Ondiep Zuidzijde

Kritiek op verkeerslichtenplan Amsterdamsestraatweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.