Zenuwslopende dagen voor familie van vermiste Gert den Hollander

SOEST - De familie van Gert den Hollander maakt zich grote zorgen over het lot van hun echtgenoot en vader. De dementerende Soester (71) is al ruim twee dagen vermist. De familie probeert de kalmte te bewaren. De kinderen van Den Hollander zoeken in de omgeving en zijn ook aan het flyeren.
Den Hollander, oud-docent van het Griftland College, heeft geen geld bij zich. Hij heeft volgens zijn vrouw een opsporingszendertje voor dementiepatiënten, maar die heeft hij niet meegenomen toen hij van huis ging.
De Soester, die een paar weken geleden ook al korte tijd vermist was, stapte zondag rond drie uur op de fiets. Hij is toen nog gezien bij het Choristenpad. Zondagavond is hij gezien in Hollandsche Rading.
Dinsag zocht de politie met bikers en agenten te paard tussen Soest en Den Dolder. Ook in de omgeving van Lage Vuursche wordt uitgekeken naar de man. Daarnaast let de Marechaussee goed op of ze Den Hollander zien. Verder zijn er tips binnen dat de man is gezien in Kamerik.

SIGNALEMENT

Ten tijde van zijn verdwijning droeg Den Hollander een fel rode jas, een blauwe fleecetrui, een geruit overhemd, een zwarte broek en grijs/witte linnen herenschoenen. Hij draagt een trouwring met datum 31-05-1965. De man is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een slank postuur en kalend, kort grijs haar.

ROKER

Den Hollander had een fiets van Citybike bij zich met een zilverkleurig bagagerek en een fietstas. Als bijzonder kenmerk noemt de politie dat Den Hollander een verstokte roker is. Mogelijk heeft hij mensen om een sigaret gevraagd.

Reportage over vermissing Gert den Hollander

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.