Leusden krijgt aanmeldcentrum voor vluchtelingen

LEUSDEN - De politie opent nog drie locaties waar vluchtelingen zich na aankomst in Nederland kunnen aanmelden. In Leusden, Zevenaar, Veenhuizen worden zogenoemde identificatiepunten geopend, maakte de politie dinsdag bekend.
In Leusden gaat het om de politieschool aan de Loes van Overeemlaan. De vluchtelingen blijven maar een paar uur op de identificatiepunten. Nadat ze zijn geregistreerd, worden ze teruggebracht naar de tijdelijke opvanglocatie elders in het land.
Met de nieuwe locaties moeten elke dag de nationaliteit en biometrische gegevens van 550 vluchtelingen kunnen worden vastgelegd.

ONTLASTEN

Ruim een week geleden nam de politie ook al drie extra locaties in gebruik voor de registraties van asielzoekers. In Budel, Amsterdam en Rotterdam kwamen centra om het centrale aanmeldpunt in Ter Apel te ontlasten. De zes nieuwe aanmeldpunten zijn een tijdelijke maatregel.
Naast het identificeren van vluchtelingen wordt ook onderzocht hoe een vreemdeling Nederland is binnengekomen om effectievere opsporing van mensensmokkelaars mogelijk te maken. "Daarbij ligt de nadruk op georganiseerde criminele samenwerkingsverbanden en hun financiële geldstromen'', laat de politie weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.