Vluchtelingen naar Amersfoort, Houten en Maartensdijk

PROVINCIE UTRECHT - De gemeenten Amersfoort, Houten en De Bilt bereiden een crisisnoodopvang voor. Vanaf woensdagmiddag worden er vluchtelingen opgevangen.
Het COA heeft dinsdagmiddag aan de drie gemeenten het verzoek gedaan voor crisisopvang van vluchtelingen. Houten vangt vluchtelingen op in sporthal De Wetering, die biedt plek aan maximaal 200 mensen. In Amerfoort wordt sporthal Schuilenburg in gereedheid gebracht. Daar worden honderd mensen opgevangen.
Burgemeester Bolsius van Amersfoort: "De humanitaire nood is zeer hoog en het is nu van belang te doen wat nodig is. Ik ben blij dat we voor deze mensen iets kunnen betekenen. We zullen hierbij alles in het werk stellen om de opvang voor iedereen goed te laten verlopen en we hebben daarbij oog voor de buurt."
In gemeente De Bilt worden de vluchtelingen opgevangen in sporthal De Vierstee in Maartensdijk. Naar verwachting komen de circa honderd vluchtelingen daar rond 17.00 uur aan. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het voor de vluchtelingen in Maartensdijk de eerste opvanglocatie zal zijn. "Dus ze kunnen deze paar dagen goed gebruiken om bij te komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.