RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorters opnieuw naar Ombudsman om Westelijke ontsluiting

AMERSFOORT -

Bewonersorganisaties in Amersfoort stappen opnieuw naar de Nationale Ombudsman inzake de Westelijke ontsluiting. Ze willen dat hij onder meer uitspraak doet over het besluitvormingsproces, de geboden inspraak, transparantie en mogelijke vooringenomenheid.

In april van dit jaar verzochten bewonersorganisaties de Nationale Ombudsman ook al om een uitspraak over de participatie rond de Westelijke ontsluiting. Omdat het proces nog gaande was, werd de gemeente in eerste instantie de gelegenheid geboden om zelf te reageren op de klacht.

"Helaas hebben het overleg en de beantwoording van de klacht voor ons geen bevredigend resultaat opgeleverd", stellen de bewoners. "De gemeente geeft in haar reactie geen enkele blijk van zelfreflectie of inzicht in de achtergronden, laat staan dat zij ingaat op de kern van de klacht. Daar komt bij dat in de beantwoording inhoud en proces sterk door elkaar lopen, waardoor een sluier is opgetrokken en onze feitelijke klacht niet is beoordeeld."

"De gemeente laat ons dan ook geen andere keus dan opnieuw een klacht in te dienen bij de Nationale Ombudsman", schrijven de bewoners.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -