RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Protest tegen rotonde in Linschoten

1/3
LINSCHOTEN -

In Linschoten probeert een groepje inwoners een extra rotonde op de Reinaldaweg tegen te houden. Ze zijn boos op de gemeente Montfoort en de provincie.

Volgens een van de inwoners wordt de rotonde zo groot als een blok huizen en wordt ie zo hoog dat er geen uitzicht meer is. Daarnaast vrezen mensen geluidsoverlast van optrekkende auto's en fijnstof.

Eťn van de boze actievoerders is Gijs Possel. Ondanks dat het plan nog in de inspeekfase zit, is de rotonde al wel ingetekend in navigatiesystemen. Possel kwam hier bij toeval achter en voelt zich bekocht.

"De tekeningen hebben ze al doorgestuurd naar TomTom. Ze kunnen daar wel wat zeggen en handtekingen ophalen, ze mogen het idee hebben dat ze inspraak hebben maar we doen gewoon wat we willen".

Volgens de gemeente Montfoort is het niet hun schuld dat de rotonde al op de navigatie te zien is. Een woordvoerder benadrukt dat alle procedures eerlijk verlopen. Inwoners willen dat hun plan voor in- en uitvoegstroken bekeken wordt. Gebeurt dat niet dan stappen ze naar de Raad van State. Binnenkort beslist de gemeenteraad of de provincie de rotonde mag aanleggen.

De Statenfractie van de PVV heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over 'rotondegate'.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -