"Vijf zalen, talkshows en theater in plan City Bioscoop"

UTRECHT - De Utrechtse bioscoopuitbater Jos Stelling wil de monumentale City Bioscoop aan de Voorstraat in Utrecht ombouwen tot een complex met vijf zalen. De monumentale bioscoop moet uitgroeien tot een brede culturele ontmoetingsplaats. Dat heeft hij gezegd tegen de Utrechtse nieuwssite DUIC.
Stelling wil een grote theater- en horecasetting waarbij het grote toneelpodium dient voor talkshows, lezingen, muzieksessies, literaire avonden en (live) tv-uitzendingen, schrijft DUIC.
De huidige uitbater Kinepolis, dat bioscoopketen Wolff heeft overgenomen, wil City sluiten omdat er een nieuw bioscoopcomplex bij de Jaarbeurs wordt gebouwd. Stelling wil de bioscoop in de binnenstad overnemen en behouden voor de stad. Hij is al eigenaar van het Louis Hartlooper Complex en Springhaver.

PAARDENVELD

Stelling is niet de enige die komt met plannen voor een bioscoop waar kwaliteitsfilms zouden moeten worden getoond. Filmdistributeur Pim Hermeling heeft vergevorderde plannen voor
, een bioscoop aan de nieuwe singel op Paardenveld. Hermeling wil acht zalen in het pand, waar ook de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) les kan geven.
Voor De Kade moet wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Stelling wijst er fijntjes op dat die procedure voor City niet nodig is en dat er voor het monumentale pand aan de Voorstraat vrijwel geen andere bestemming te bedenken is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.