Bunschoten klaar voor opvang asielzoekers

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeente Bunschoten heeft sporthal De Kuil aangeboden als crisisopvang voor vluchtelingen. Als Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een beroep op de gemeente doet, is de hal voor 72 uur beschikbaar, zegt het college van B en W.
"Wij hebben als overheid de belangrijke taak om mensen in nood op te vangen. Vanwege de grote instroom van vluchtelingen de laatste tijd, kunnen de reguliere opvanglocaties deze toestroom niet meer aan", laat het gemeentebestuur weten.
Het is nog niet bekend of en zo ja wanneer er vluchtelingen naar het dorp komen. Dat besluit het COA. De gemeente zegt dat omwonenden en belanghebbenden zijn ingelicht.

REGIO

Bunschoten volgt met het aanbod meer gemeenten in de regio. Zo werden al vluchtelingen opgevangen in onder meer Utrecht, Amersfoort en Kockengen.
De gemeente Zeist maakte donderdag bekend dat de crisisopvang in sporthal Dijnselburg vrijdag wordt beëindigd. Vluchtelingen hebben dan niet 72 uur, zoals de bedoeling was, maar 14 dagen in de sporthal gebivakkeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.