Woerdense camping boos om plan gratis plek campers

WOERDEN - Woerden heeft twaalf plaatsen aangewezen waar mensen in hun camper gratis mogen verblijven. De exploitant van de Woerdense camping Batenstein is boos.
De exploitant van de Woerdense camping vreest verlies aan omzet door de gratis plaatsen. "Iedereen die een kampeerproduct koopt, weet dat hij afhankelijk is van een camping", zegt Ineke Hodes. Ze wil daarom als eerste in Nederland naar de rechter stappen om de camperplekken van tafel te krijgen.
De vereniging van recreatieondernemers in Nederland RECRON denkt dat ze een geode kans maakt. De organisatie gaf in een inspraakreactie aan dat de plannen in strijd zijn met de wet. De gemeente zou in een dienst voorzien waar de markt al in voorziet.
Wethouder Stolk zegt dat de komst van meer camperbezitters goed is voor Woerden. "De gemiddelde camperaar geeft in Nederland 60 euro per dag uit aan voeding, recreatie en goederen."Ze zegt dat er in andere gemeenten rondom Woerden al plekken zijn.

PARKEERTERREIN

Het gaat om het parkeerterrein bij zwembad H20 in Harmelen, parkeerterrein Schulenburgh in Kamerik, bij Club O Four in Woerden en het parkeerterrein bij Siveo in Zegveld. Extra plekken bij de Cattenbroekerplas hebben het uiteindelijk niet gehaald.
Eerder gaf de gemeente aan dat ze zich geen zorgen maakt over overlast en of prostitutie. Duidelijk is wel dat er geen budget is vrijgemaakt voor toezicht of handhaving op of rondom de plekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.