Roemenen in cel voor stelen jeans

ZEIST - De groep winkeldieven die woensdag in Zeist werd aangehouden, blijkt te bestaan uit vijf Roemeense mannen. Ook een vrouw uit dat land is opgepakt. Ze hadden gestolen jeans bij zich.
Een agent in zijn vrije tijd zag de groep rond 15.30 uur lopen naar de parkeergarage op het Emmaplein. Even later reden ze in twee auto's met Duitse kentekens naar buiten. Hij vertrouwde de situatie niet en waarschuwde collega's.
De toegesnelde politiemensen onderwierpen de auto's en inzittenden op de Lommerlust aan een controle. Toen bleek dat drie van de zes personen eerder deze week in Dordrecht waren aangehouden voor winkeldiefstal met geprepareerde tassen.

BEVEILIGINGSLABELS

In de kofferbakken vonden de politiemensen drie tassen met in totaal 21 spijkerbroeken, met de beveiligingslabels er nog aan. Daarop werd de gehele groep aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Een deel van de spijkerbroeken bleek eerder die dag gestolen in Amersfoort. De politie hoopt dat een vrouw die getuige was van de diefstal aan de Utrechtsestraat in Amersfoort zich meldt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.