Filmfestival sluit af met Gouden Kalveren in Beatrix Theater

UTRECHT - De Gouden Kalveren worden vrijdagavond uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht. Het Gala van de Nederlandse Film vormt na tien dagen het hoogtepunt en slot van de 35e editie van het Nederlands Film Festival.
Onder anderen Anton Corbijn, Susan Visser, Alex Klaasen, Thekla Reuten, Arnon Grunberg, René Mioch en Renée Soutendijk reiken een Gouden Kalf uit. De presentatie is in handen van Claudia de Breij. Vanaf 20.25 uur is de ceremonie live te zien bij de VPRO op NPO 3.
De arthousefilm Gluckauf maakt met tien nominaties de grootste kans in de prijzen te vallen. Bloed, zweet en tranen behoort met acht nominaties eveneens tot de grote kanshebbers. Andere films die zijn genomineerd in de categorie Beste Film zijn Prins, Schneider vs. Bax en De Surprise.

ELITAIR

Michiel de Ruyter heeft twee nominaties. De film was niet te zien op het festival, omdat producent Klaas de Jong het een elitair feestje voor arthousefilms vindt. Desondanks dingen Michiel de Ruyter-regisseur Roel Reiné en hoofdrolspeler Frank Lammers toch mee naar een Gouden Kalf voor respectievelijk Beste Regie en Beste Acteur.
Ook acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen blijft in de race om een kalf voor zijn rol in de boekverfilming De ontsnapping. Ook deze film werd door de producenten uit onvrede teruggetrokken van het festival.

Filmrecensent van Telegraaf Fabian Melchers over NFF 2015.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.