"Lestijden wijzigen om treinentekort"

UTRECHT - Scholen en universiteiten moeten hun lestijden spreiden. Daartoe roept NS-topman Roger van Boxtel op. Doen ze dat niet,dan hebben treinreizigers volgend jaar in de spits minder kans op een zitplaats.
In een interview met Nieuwsuur donderdagavond legt van Boxtel de knelpunten uit waarmee de Nederlandse Spoorwegen kampen. "We hebben voor meer dan 2 miljard aan nieuwe treinen besteld, maar we hebben ze nog niet.'' De NS haalt vanaf begin volgend jaar oude treinen uit de dienstregeling, terwijl de nieuwe pas eind 2016 worden geleverd.
Het zou helpen als een aantal onderwijsinstellingen in plaats van om 9.00 uur om 10.00 uur begint, zei Van Boxtel in Nieuwsuur. "We proberen het gat tussen de oude en nieuwe treinen zo klein mogelijk te houden, maar het is onvermijdelijk dat we een korte periode krijgen waarin het dringen wordt en als we in Nederland allemaal op hetzelfde tijdstip beginnen en op hetzelfde tijdstip naar huis willen.''
De NS zelf heeft zijn kantoormedewerkers de mogelijkheid gegeven om buiten de spits te reizen of te flexwerken zodat reizigers een plek in de trein hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.