Deel nieuwe woningen Stichtse Vecht naar sociale markt

STICHTSE VECHT - Ontwikkelaars die woningen willen bouwen in Stichtse Vecht moeten vanaf nu verplicht 30 procent van die woningen beschikbaar maken voor de sociale markt. Volgens het college is dat nodig omdat de druk op de sociale huurmarkt erg hoog is.
De regel van 30 procent sociale huur geldt wanneer er in Stichtse Vecht meer dan twaalf woningen tegelijk gebouwd worden. Als er minder dan twaalf woningen worden gebouwd, moet 30 procent van die woningen geschikt zijn voor sociale koop om de doorstroom op de sociale huurmarkt te bevorderen. Een sociale koopwoning kost minder dan 200.000 euro.

AFDWINGEN

Wethouder van Wonen Franko Zivkovic-Laurenta: "Ik ben blij met deze verbetering van de woonvisie. Hiermee kunnen we de 30 procent sociale bouw afdwingen. Het geeft ons meer slagkracht om de druk op de sociale huurwoningenmarkt te verlichten."
Als een ontwikkelaar toch afwijkt van de norm van 30 procent, dan moet het bedrijf een bijdrage storten in een nieuw op te richten sociaal woningbouwfonds. Vanuit dit fonds wordt de sociale huurmarkt ondersteund. Om af te wijken van de norm is altijd toestemming van het college nodig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.