Taakstraffen voor rellen FC Utrecht-Derby County

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft taakstraffen variërend van 80 tot 120 uur opgelegd aan acht fans van FC Utrecht die zich misdroegen bij de oefenwedstrijd van hun club tegen Derby County. In juli gingen fans van beide clubs met elkaar op de vuist op Sportpark Zoudenbalch.
Vrijdag stonden elf FC Utrechtfans voor de rechter. Eén verdachte kwam niet opdagen en werd bij verstek veroordeeld. Drie andere verdachten werden vrijgesproken.
De mannen kregen eerder al een stadionverbod van FC Utrecht en een boete van de KNVB. Het Openbaar Ministerie eiste daarnaast straffen van 3 maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk, tot 80 uur taakstraf tegen de elf verdachten. Ook wilde het OM een gebiedsverbod voor de omgeving van de Galgenwaard en meldplicht tijdens wedstrijden van FC Utrecht.
Aanleiding voor de vechtpartij op 24 juli zou het ophangen van een vlag zijn geweest. Volgens advocaat Willem Jan Ausma waren de Engelse fans de Utrechters aan het provoceren.
Nagenoeg alle verdachten verklaarden onschuldig te zijn. Alleen één man van Poolse afkomst had een ander verhaal. Via een tolk vertelde hij dat dit zijn eerste keer bij een voetbalwedstrijd van FC Utrecht was. De kickbokser gaf toe iemand getrapt te hebben. Advocaat Ausma eiste voor de man vrijspraak: volgens hem ging het om zelfverdediging.
De man die vandaag niet op de zitting verscheen, is gedagvaard om op 5 november alsnog langs te komen.

Taakstraffen voor rellen FC Utrecht-Derby County

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.