MBO Raad: We kunnen de NS niet helpen

UTRECHT - Scholen kunnen de Nederlandse Spoorwegen niet uit de brand helpen. Dat zegt de MBO Raad. NS-topman Roger van Boxtel roept onderwijsinstellingen op om hun lestijden te spreiden, omdat anders de treinen binnenkort overvol zitten tijdens de spits.
De NS haalt begin volgend jaar oude treinen van het spoor terwijl de nieuwe dan nog geleverd moeten worden. Maar dat is niet ons probleem, zegt de koepel voor het Middelbaar Beroepsonderwijs.
"Dit is een iets te makkelijke oplossing voor een iets te moeilijk probleem. Met dit plan wordt
de complexiteit van het aanpassen van de lesroosters miskend. In de regio is hier en daar misschien wat mogelijk", aldus voorzitter Jan van Zijl van de MBO Raad.

RANDSTAD

Volgens Van Zijl is deze oplossing voor het westen van Nederland een probleem. "In de Randstad is het niet te doen voor de grote instellingen om zomaar even een uurtje later te beginnen. Bovendien wordt hiermee het probleem naar het einde van de middag verplaatst."
De NS bekijkt al langer of het mogelijk is jongeren de spits meer te laten mijden. Daarom is vorig jaar de onderzoeksgroep Beter Benutten Onderwijs en Openbaar Vervoer in het leven geroepen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.