Aanhouding voor liquidatie op Apolloburg in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Met de aanhouding van een 30-jarige Amsterdammer denkt de politie in Rotterdam een mededader te hebben gepakt van een liquidatie op de Apolloburg in Nieuwegein in 2013. Een 34-jarige man werd daarbij doodgeschoten en een 23-jarige Utrechter kreeg een kogel in zijn arm. De daders ontsnapten in een Audi A4 die later uitgebrand werd teruggevonden.
De politie denkt dat de Amsterdammer heeft geholpen bij de moord in Nieuwegein en één in het Brabantse Steenbergen in 2014. De man zou niet zelf hebben geschoten. Ook bij een poging tot moord op een Hagenaar in 2014 zou de man betrokken zijn geweest.
De moord in Steenbergen had vermoedelijk te maken met een onderschepte partij cocaïne in de haven van Rotterdam in 2013. Of de andere aanslagen hier ook mee te maken hebben, is nog niet door de politie bevestigd. Die onderschepte partij drugs bleek al eerder dodelijk: vermoedelijk werd op nieuwjaarsdag 2014 in Berkel en Rodenrijs Rob Zweekhorst doodgeschoten omdat hij slachtoffer werd van een persoonsverwisseling in de zaak rond de gestolen cocaïne. De opgepakte Amsterdammer zou met die moord niks te maken hebben.
De opgepakte man kwam na lang onderzoek, waaronder het doorspitten van telecomgegevens, bij de politie in beeld. Hij zit al sinds 21 september vast maar de politie wilde dit niet eerder naar buiten brengen in verband met het onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.