Vluchtelingen drie dagen langer in crisisopvang Houten

HOUTEN - De crisisnoodopvang voor vluchtelingen in Houten is met 72 uur verlengd. Dat heeft burgemeester De Jong donderdag besloten op verzoek van het COA.
Het Centraal Opvang Asielzoekers heeft de gemeente met klem verzocht om sporthal De Wetering langer beschikbaar te stellen. Na overleg met het college heeft de burgemeester besloten de crisisnoodopvang in De Wetering met drie dagen te verlengen, dus tot en met dinsdag 6 oktober. Op deze manier krijgen de vluchtelingen een paar dagen rust, voordat ze dinsdagmiddag naar een volgende locatie vertrekken.
Ongeveer 175 vluchtelingen verblijven drie tot zes dagen in sporthal De Wetering. De grootste groep komt uit Syrië, maar er zijn ook mensen uit Iran, Irak en Nigeria. De vluchtelingen zijn over het algemeen hartelijk ontvangen, zegt de gemeente.

ZEIST

Op andere locaties komt er wel een einde aan de geïmproviseerde opvang van asielzoekers. Na twee weken verlaten vrijdag bijna 140 vluchtelingen sporthal Dijnselburg in Zeist om naar Hardenberg te vertrekken. De gasten zouden aanvankelijk maar drie dagen blijven in de sporthal. De gemeente zegt dat de opvang inmiddels te veel vergt van de gemeente en de vrijwilligers.

Reportage over vertrek vluchtelingen Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.