Nieuwegeinse man 3,5 jaar de cel in voor seks met minderjarige meisjes

NIEUWEGEIN - Nieuwegeiner Karim van E. moet 3,5 jaar de gevangenis in omdat hij seks had met minderjarige meisjes. Ook krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, moet hij zich laten behandelen en dient hij hulp te zoeken voor zijn geldschulden. De 26-jarige man geeft toe dat hij seks met de meisjes heeft gehad maar zegt dat hij niet wist dat ze minderjarig waren.
De man had seks met meisjes in Amersfoort, Utrecht, Vleuten en Vianen. Hij werd betrapt toen hij in een hotel een afspraak voor seks had met een 14-jarig meisje. De man is ook veroordeeld voor het aanzetten van minderjarigen tot prostitutie. Van E. werd vrijgesproken van de beschuldiging dat hij twee jongens zou hebben gedwongen om seks te hebben met een meisje.

CHANTAGE

Volgens Justitie maakte de man via internet contact met zijn slachtoffers waarbij hij zich voordeed als iemand anders. Van E. wist de meisjes zover te krijgen om naaktfoto's te sturen waarmee hij ze chanteerde. Hij werd vrijdag ook veroordeeld voor het in bezit hebben van de foto's van de kinderen.

PSYCHOLOOG

Een psycholoog zegt dat de verdachte last heeft van antisociale en narcistische trekken maar de man zou geen pedoseksuele neigingen hebben en volledig toerekeningsvatbaar zijn.

BRUTAAL

Tijdens de rechtszaak ontpopte Van E. zich als een opstandige verdachte die soms brutaal reageerde op de beschuldigingen van de officier van justitie. Twee slachtoffers die bij de rechtszaak aanwezig waren, moesten daarom de zaal enkele keren tijdelijk verlaten. De slachtoffers verklaarden dat ze na de gebeurtenissen psychologische hulp hebben gezocht. Een van de meisjes gaf aan dat ze heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen.
Volgens de officier van justitie heeft de verdachte een spoor van vernieling achtergelaten voor zijn eigen lustgevoelens en geldelijk gewin. Van E. zou daarvoor geraffineerd te werk zijn gegaan en bewust zwakke meisjes hebben uitgezocht. De rechter neemt het Van E. vooral kwalijk dat het om kwetsbare minderjarige meisjes ging en dat dit ernstige gevolgen voor de slachtoffers had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.