Nieuwegeiner na achtervolging opgepakt voor cokesmokkel

NIEUWEGEIN - De politie is in de nacht van maandag op dinsdag beland in een wilde achtervolging met drie vermoedelijke cocaïnesmokkelaars. Een van hen, een 38-jarige Nieuwegeiner, kon worden opgepakt.
De drie werden betrapt in de buurt van drie containers waar vorig weekend 450 kilo cocaïne was gevonden. Het ging om twee containers met blikjes tonijn uit Ecuador en één container met balsahout uit Bolivia.
Het zogenoemde HARCteam (samenwerkingsverband van zeehavenpolitie, douane en FIOD) vermoedde dat de drugs zouden worden opgehaald. Daarom werd er op het haventerrein gepost en werden de drie 'insluipers' in de bewuste nacht ontdekt.

INBREKERSWERKTUIGEN

De verdachten gingen er vervolgens in een auto vandoor richting Hoogvliet, waar hun voertuig tot stilstand kon worden gebracht en de Nieuwegeiner werd ingerekend. De vluchtauto bleek van valse kentekenplaten te zijn voorzien en in de auto werden 'inbrekerswerktuigen' gevonden.
De opgepakte man uit Nieuwegein is vrijdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter. De rechter-commissaris verlengde zijn voorarrest met twee weken. Naar de andere betrokkenen van de smokkel wordt nog gezocht.
De partij cocaïne had een waarde van minstens 15 miljoen euro, schat het OM, en is inmiddels vernietigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.