Gevangenis Wolvenplein optie voor huisvesting asielzoekers

UTRECHT - De voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht is in beeld als huisvesting voor asielzoekers die een permanente verblijfsvergunning hebben gekregen. Ook een oud rijksgebouw aan de Florijnburg 41 in Nieuwegein zou omgebouwd kunnen worden. Dat laat het kabinet vrijdag weten.
Asielzoekerscentra zitten overvol met mensen die al een verblijfsvergunning hebben gekregen. Gemeenten moeten deze zogeheten statushouders een woning aanbieden, maar dat lukt in veel gevallen niet of zorgt voor langere wachtlijsten voor sociale woningen.
Het kabinet wil daarom rijksgebouwen die in de verkoop staan verhuren aan gemeenten. De panden worden dan in beheer van woningcorporaties of vastgoedondernemers gegeven die de gebouwen geschikt kunnen maken voor bewoning.
Behalve grote gebouwen gaat het ook om kleine panden zoals een kantoorvilla aan de Maliebaan in Utrecht en drie woningen op het Zandpad in Nieuwersluis.
De voormalige gevangenis Wolvenplein is deels omgebouwd tot entertainmentgebied. E zit een koffiezaak en ook het Utrechtse festival Geknaekt wilde daar een feest geven. Dat mag overigens niet van de brandweer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.