Kalf voor Martijn Fischer; winnaar NFF is Gluckauf

UTRECHT - De Utrechter Martijn Fischer heeft een Gouden Kalf in de wacht gesleept voor zijn rol als André Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranen. Georgina Verbaan kreeg een Kalf voor haar rol in De Surprise. Grote winnaar is de film Glückauf. De Gouden Kalveren werden uitgereikt in het Utrechtse Beatrixtheater.
Gluckauf werd uitgeroepen tot beste film en won eveneens in de categorieën beste regie (Remy van Heugten), beste scenario (Gustaaf Peek) en beste camera (Mark van Aller). De film was tien keer genomineerd voor de filmprijzen.
Ook Bloed, Zweet & Tranen deed het goed op het Gala van de Nederlandse Film. De makers gingen naar huis met drie Gouden Kalveren. Zo kreeg Martijn Fischer een Kalf voor beste acteur, Hadewych Minis voor beste vrouwelijke bijrol en Raymond Thiry voor beste mannelijke bijrol.
De romantische komedie De Surprise kreeg naast het Gouden Kalf voor Georgina Verbaan ook een Kalf voor beste production design door Hubert Pouille.
Those Who Feel The Fire Burning van Morgan Knibbe sleepte de prijs voor beste lange documentaire en beste sound design in de wacht. Ook de film Prins scoorde twee Kalveren, een voor beste muziek (Palmbomen) en een voor beste montage (Mieneke Kramer).
Verder ging er een Gouden Kalf naar 'One Night Stand X - Geen koningen in ons bloed' voor beste televisiedrama. Jonas Smulders kreeg voor zijn rol in deze film de prijs voor beste acteur televisiedrama en Ariane Schluter mocht een beeldje in ontvangst nemen voor beste actrice televisiedrama voor haar rol in 'One Night Stand X - Een goed leven'.
De films Michiel de Ruyter en De Ontsnapping, die eerder door de producenten werden teruggetrokken uit onvrede met het filmfestival, vielen niet in de prijzen. Ze maakten wel kans op een Gouden Kalf.
De publieksprijs ging naar De Club van Sinterklaas. De kinderfilm kreeg meer stemmen dan andere films met meer dan 100.000 kijkers, zoals Bloed Zweet en Tranen en Michiel de Ruyter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.