Grote brand verwoest clubgebouw Amersfoortse scouts

© AS Media
AMERSFOORT - Op het terrein van de Amersfoortse waterscoutingvereniging Karel Doormangroep heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Meerdere clubgebouwen raakten daarbij ernstig beschadigd.
Even voor 4.00 uur kwam de melding binnen van een middenbrand op het terrein langs De Stuw. Ruim een half uur later werd de situatie opgeschaald naar een grote brand. De hulpdiensten hadden het vuur uiteindelijk rond 6.30 uur onder controle. Toen kon het sein brand meester worden gegeven.

SCHADE

Bij de brand vielen geen gewonden, maar de schade aan de panden is groot. Zo kan onder meer een loods vol spullen, zoals tenten en touwen, als verloren worden beschouwd.
In een keet op het terrein is zaterdag voor de 120 kinderen van de waterscouts een speciale bijeenkomst. Ze worden daar door de leiding bijgepraat over de brand en de gevolgen ervan.

ONDERZOEK

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het terrein van de scoutingvereniging is daarom helemaal afgesloten. Zo wordt onder meer bekeken of er sprake is van brandstichting.
De scoutingvereniging is trouwens al maanden bezig met een grote inzamelingsactie voor een nieuw clubgebouw. Het benodigde geld daarvoor was nog niet helemaal binnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.