Zanger Robert Long (63) overleden

UTRECHT - Robert Long is overleden. De Utrechtse zanger werd begin december opgenomen in het ziekenhuis met een ernstige vorm van buikvlieskanker. Toen was duidelijk dat Long nog maar zeer kort te leven had.
De zanger werd in de jaren zestig bekend met de band Unit Gloria. Vanaf 1971 ging hij solo verder. De teksten van zijn liedjes werden gekenmerkt door kritiek op de maatschappij en ironie.
Van zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of Later (1974) werden uiteindelijk meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Het behoorde achtereenvolgens 118 weken bij de best verkochte albums. Ook van zijn tweede album Levenslang gingen er enkele honderdduizenden over de toonbank. In 1977 ontving Long een Edison. Ook daarna bracht hij nog vele succesvolle liedjesalbums uit en stond hij vaak in het theater.
Long presenteerde later ook tv-programma's. Voor het Algemeen Dagblad schreef hij in de jaren tachtig columns. Met Dimitri Frenkel Frank schreef hij de Nederlandstalige musical Tsjechov.
Long kreeg op 8 september 2005 een hartinfarct. Hij werd gedotterd en trouwde later dat jaar, op 6 december, met zijn 28 jaar jongere Belgische vriend en manager Kristof Rutsaert. De voltrekking van het huwelijk werd in het gemeentehuis van Baarle-Nassau uitgevoerd door Gerard Cox.
Robert Long is 63 jaar geworden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.