Inzameling voor afgebrande scouting Amersfoort

AMERSFOORT - Leden van waterscouting Karel Doormangroep in Amersfoort zijn hard op zoek naar spullen om toch op kamp te kunnen komend weekend. Vrijdagnacht brak er een grote brand uit in het pand aan de Stuw.
Eén clubgebouw en een loods brandden volledig af . De waterscouts zijn hun zeilen, touwen, tenten en kookspullen kwijt.

KAMP

De brand is een bittere pil voor onder meer de 11-jarige Robin Kool. Ze is net van juniorverkenner tot verkenner gepromoveerd. Dit weekend zou haar eerste kamp bij de grotere kinderen zijn. "Daar was ik best trots op en blij mee. Ik keek er al een tijdje naar uit."
Het kamp kan alleen doorgaan als vrijgevige bedrijven spullen kunnen leveren. Teambegeleider Maarten van Halteren: "We hebben kookspullen nodig en achtpersoonstenten voor 48 kinderen."

HERINNERING

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het verlies van het pand is nog tot daaraan toe, want de waterscouts waren al geld aan het inzamelen om een nieuw gebouw. Vooral het verlies van de spullen, die ook van emotionele waarde waren, doet zeer. "Je probeert iets op te bouwen en het fikt af. Zeventig jaar alleen nog maar herinnering", vertelt bestuurslid Yolanda Hens ontdaan.
Teamleider Rosalinde Wesseling bedwingt haar tranen als ze de ravage ziet: "Er was bijvoorbeeld een muur met een schilderij van dolfijnen. Ik zat in de 'dolfijnenbak' met alle meiden. Dat is weg en dat is heel emotioneel."

De scoutingleden zijn geëmotioneerd wanneer ze de brandschade zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.